3-weekse Mindful Cycling cursus

3 sessies in Utrecht

(Nog) meer genieten van het fietsen met meer energie.

Fietsen,
maar dan net even anders…

Herken je dit?

Je houdt van fietsen en je vindt het heerlijk om buiten te zijn. Mindful(ness) op de racefiets of mtb, dat maakt je eigenlijk best nieuwsgierig. 

Of

Fietsen maakt je gelukkig, maar toch houdt iets je tegen. Misschien heb je nog last van die knieblessure, heb je door ziekte (of andere omstandigheden) een tijd niet getraind of ben je bang weer last te krijgen van je rug. Of misschien iets heel anders?

Of

Je bent soms snel buiten adem tijdens het sporten. Zou dit beter kunnen zonder harder te gaan trainen? Je wil graag je ademhaling en fietstechniek verbeteren, zodat het allemaal een stuk makkelijker gaat.

Of

Sommige vrienden rijden grootste tochten. De grens wordt steeds meer verlegd en de prestaties worden steeds groter. Jij wil juist los komen van het presteren en van alles ‘moeten’. De lat wat minder hoog leggen en ‘gewoon’ lekker bezig zijn.   

Of

Jij wilt gewoon lekker genieten van het fietsen en goed voor je lichaam zorgen. Ontspannen sporten, je hoofd leeg maken en tegelijkertijd fitter worden. 

Hoe fijn zou het zijn...

Als hier een cursus voor is bij jou in de buurt.

Meld je nu aan voor Mindful Cycling. Tijdens deze laagdrempelige cursus leer je in een ontspannen sfeer goed naar je lichaam luisteren en echt in het ‘hier en nu’ te fietsen.

Even praktisch

Mindful cycling

“Life is like riding a bicycle, to keep your balance you must keep moving”

Albert Einstein

Nog even voorstellen

Hey, ik ben Rianne Huurnink. Jarenlang heb ik zelf fanatiek getraind voor grootste doelen, als de Dolomietenmarathon en de Marmotte. Vaste trainingsschema’s, veel trainen, bikefits en fysio’s waren voor mij een tijd vanzelfsprekend. Eigenlijk stond ik altijd ‘aan’, zowel in mijn werk als huisarts als in mijn vrije tijd op de fiets. Onbewust was ik mezelf aan het pushen en stond ik nooit eens even stil.

Totdat mijn lichaam ging protesteren. In 2019 werd ik door blessures en overspannenheidsklachten letterlijk tot stilstand gebracht. Achteraf gezien was dit een enorme wake-up call. Een besef dat er iets moest veranderen.

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo gooide ik tijdens een reis in Zuid-Amerika het roer om als huisarts en startte ik mijn eigen coachingspraktijk. Door diverse coachopleidingen leerde ik mensen uit hun hoofd te komen en echt in contact te brengen met zichzelf. Dit ging hand in hand met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Het belangrijkste verschil is dat ik veel meer in contact sta met mijn gevoel en echt mijn hart durf te volgen.

En fietsen? Dat doe ik nog steeds… maar dan wel net even anders!

Ik nodig je graag uit met me mee te gaan.

Wat anderen zeggen

Astrid
Wat een fijne eerste kennismaking met racefietsen. De cursus zit vol goede oefeningen en het is lekker praktisch. Niks zweverigs aan dus. De oefeningen gericht op focus en ademhaling waren voor mij erg leerzaam. Ook leuke afwisselende rondjes in de buurt van Utrecht.
Tim
Het was een leuke cursus vol interessante inzichten in een veilige omgeving. De technieken om in het hier en nu te zijn en uit mijn hoofd te komen spraken mij erg aan. Fietsen mag en kan anders, maar het hoeft niet. En anders is ook fijn. Rianne maakt connectie door rust en aandacht. Heel fijn!

Veelgestelde vragen over deze cursus

10:00 uur: Starten met rustig in fietsen
10:15 uur: Ademhalingstechnieken en houdingsoefeningen
10:30 uur: Beter leren fietsen, beter naar je lichaam luisteren
10:45 uur: Diverse mindfulnesstechnieken
11:45 uur: Cooling down / uitfietsen
12:00 uur: Einde cursus (met uitloop naar 12.30 uur)

Nee. Bij mindfulness leer je om meer in het hier en nu aanwezig te zijn en beter naar je lichaam te luisteren. Juist heel down-to-earth dus.

Ja zeker. Iedereen neemt een eigen racefiets en helm mee.

Je hebt er in het dagelijkse leven ook profijt van. Denk aan meer ontspanning, energie en beter naar je eigen grenzen luisteren. Veel deelnemers zetten tijdens de cursus stappen qua persoonlijke ontwikkeling.

De cursus gaat altijd door, tenzij er sprake is van onveilige weersomstandigheden. Dit op aangeven van de instructeur. Verder is het belangrijk om voldoende (regen)kleding en water mee te nemen.

Rianne Huurnink. Ze is een gecertificeerd Mindful Cycling instructeur. Daarnaast is ze coach, huisarts en heeft ze diverse opleidingen gedaan op het gebied van NLP en Mindfulness. Tien jaar geleden zat ze voor het eerst op een racefiets. Ze heeft jaren fanatiek bij CS030 getraind. Tegenwoordig doet ze meer aan mindful en bourgondisch racefietsen. Zie verder het stukje ‘Nog even voorstellen’.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als (meer) ervaren racefietsers.

Je kan je direct aanmelden voor de eerstvolgende cursus via het contactformulier op deze pagina. Daarna krijg je een bevestiging per mail.

Aanmelden